11:00

Landvetter IBK F09 vit

Referat: Dingle AIK F10/11 Vit - Landvetter IBK F09 vit

Dagens första och helgens andra match mot Landvetter. Vi ställer i princip upp med vårt "vita lag", eller det som vi brukade spela med i serie D i höstas. Vi noterar att även Landvetter har vissa förändringar i uppställningen.

Vi spelar dock med tre fulla kedjor och vi gör det hela matchen igenom. Det brukar betyda att man kan komma ner i tempo om man inte håller igång bytena och får in spelarna på planen ofta.

Vi lyckas med just det och det är täta snabba byten och det är Dingle som är hetast matchen igneom, även om det stundtals är väldigt jämna bataljer. Första perioden slutar 0-0 och vi pratar om att finnas framför mål och försökahöja passningsspelet och undvika slumppassar.

Andra perioden blir ett fyrverkeri av Daik-chanser. Det är Stina J som öppnar upp målskyttet i denna match efter en pass från Stina Ö. Stina Ö driver upp längs sarg, gör en skottfint och driver förbi Landvetters försvarare. Sedan lägger hon in passen framför mål där Stina J lägger in den. Ett snyggt innebandymål.
Andra målet för dagen är en delikatess det med fast på ett annat sätt. Det är en ren soloprestation efter ett frislag i vårt eget högra hörn. Filippa knackar över den till Kira som driver upp längs vänsterkanten hela vägen, förbi landvetters försvar och skickar sedan in ett stenhårt skott i bortre kryss. Riktigt snyggt!

Tredje målet är Lindsay som först får en pass av Idun från backposition. Skjuter på målvakt, men trycker in returen. Tycker ändå förarbetet motiverar en assist samt att gå på egen retur dessutom ger ett pluspoäng :)

Landvetter har dock inte saknat chanser utan Ida har storspelatmatchen igenom. Hon får dock väldigt bra hjälp av försaret då vi dessutom har extremt många skottäck, vilket hindrar många målchanser från Landvetters sida. Vi tar time-out med ett par minuter kvar. Vi är inne i en liten svacka och det förmanas att hjälpa Ida att hplla nollan. Vi går ut och krigar sista minutrarna och slutsignalen bekräftar slutresultat 3-0. Helgens näst bästa match av oss (näst efter Kungälv) och helgens enda vinst ska det visa sig senare.

Omnämnande idag går till Ida. Håller man nollan är man värd den, men hon gör dessutom många bra räddningar, stoppar effektivt bollar runt egen kasse och är med i anfallsspelet med flera bra utkast.